Deborah

Pilates Matwork

Deborah kommer senast från en tjänst som huvudlärare vid Ballet West Academy i Salt Lake City, USA. Parallellt undervisade hon som lektor vid University of Utah Dance. Deborah har en lång karriär som premiärdansös vid ett stort antal scener runt omkring i Europa och har bland annat dansat med Rudolf Nurejev, Jay Jolley, Reda Sheta och Jonas Kåge. Hon har naturligtvis dansat i de flesta huvudrollerna inom den klassiska balettrepertoaren!

Under sin tid som dansare upptäckte hon Pilatesmetoden och fördjupade sig inom den. Deborah vill ge dig verktyg för att kunna ta hand om dig själv och få en bättre livskvalitet.

”Om vi inte tar hand om våra kroppar är det omöjligt att må bra”

Helena

Pilates Reformer, Reformer MIX, Barre & CirkelTRÄNA

 

” -Efter många års arbete som dansare och danspedagog behöver jag nu i mogen ålder ta hand om min kropp. Jag fick upp ögonen för Pilates Reformermetoden och beslöt mig för att sommaren 2016 utbilda mig till instruktör på Stockholms Pilates Center. Eftersom det inte fanns någon Reformerstudio i Dalarna fick jag starta en själv.”

Helena har drivit DANSA! i Falun sedan 2002  och utökade hösten 2017 med TRÄNA! i Falun. Hon har förutom sin utbildning på Balettakademien i Göteborg utbildat sig till Personlig Tränare, Aerobicinstruktör, Zumbainstruktör, Friskvårdsterapeut, Seniorer och träning mm och sedan några år också till pilatesinstruktör inom Matwork och Reformer. Helena har över 30 års erfarenhet av undervisning i dans och olika träningsformer. På Helenas klasser är stämningen alltid hög!

 

Helena N

Funktionell träning med pilatesboll och Yoga för nybörjare

 

”Jag har sedan åttiotalet varit gruppträningsinstruktör och kört allt från lättare pass såsom rygg- lättgympa till lite tuffare pass som step-up och maratonspinning. De senare åren har jag haft grupper i cirkelträning och funktionell styrka (i funktionell styrka jobbar man med rörelsekedjor snarare än specifik muskelträning) alltså träning som funkar. Jag är grundutbildad inom Svenska Gymnastikförbundet och har gått massor med inspirationskurser och utbildningar under åren som passerat då träning har varit ett stort intresse.”